به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرنگار جهانبين نيوز ،منيژه رخشان درخصوص اعتياد در زمان بارداري و پيامدهاي آن گفت: اعتياد به مواد مخدر به عنوان يکي از مشکلات بهداشتي،پزشکي و اجتماعي قرن حاضر شناخته شده است که امروزه انسان را از سه جنبه جسمي،رواني و اجتماعي مورد تهديد قرار داداه است.
وي افزود: زنان نخستين قربانيان بسياري ازآسيبها و معظلات اجتماعي از جمله اعتياد هستند. مصرف موادمخدر، مواد محرک، الکل و دخانيات مشکلي فزآينده در دنياست که استفاده آنها در دوران بارداري براي مادر، جنين و نوزاد عوارض بسيار وخيمي به همراه خواهد داشت.
تولد نوزاد نارس با رشد و وزن کم ،مرگ زودرس نوزاد و مرگ مادر از پيامدهاي مهم اعتياد بارداري است.
وي با بيان اينکه اعتياد در دوران بارداري مشکلات عديدهاي را به دنبال دارد، گفت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته، اعتياد در دوران بارداري عوارضي چون زايمان زودرس، سقط، محدوديتهاي رشد داخل رحمي و وزن کم زمان تولد را در پي دارد.
رخشان اضافه کرد: از ديگر عوارض اعتياد دوران بارداري، مرگ داخل رحمي، ناهنجاريهاي اندام و دستگاه عصبي، افزايش خطر مسمويت حاملگي، پرخاشگري، سوء ظن و افزايش خونريزي پس از زايمان و مرگ و مير مادر و نوزاد ميباشد.
اين کارشناس با تاکيد بر اهميت سلامت مادر و جنين نيز گفت: اگر مادر بنا به وظيفه فيزيولوژيکي فر باردار، معتاد نيز باشد و يا در اين زمان معتاد شود علاوه بر مشکلات اقتصادي، رواني، اجتماعي، موضوع سلامت مادر و جنين نيز در خطر قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: از آنجا که اميد به زندگي براي مادر و جنين رابطه تنگاتنگي با يکديگر دارد بحران پيش آمده زندگي جسمي، رواني جنين را به مخاطره مياندازد و باعث مرگ زودرس ميشود.
کارشناس مسئول امور مامايي معاونت درمان استان گفت: با در نظر گرفتن عوامل مذکور ميتوان دوره بارداري را دوره ترس و اضطراب دانست. ضمن اينکه احساس عدم امنيت، ترس از جدايي و طلاق و نگراني از آينده کودک حاملگي را غير قابل تحمل خواهد کرد.
وي با تاکيد بر مشکلات اقتصادي که ممکن است در اين زمينه براي فرد ايجاد شود، خاطرنشان کرد: مشکلات و نگرانيهاي اقتصادي نيز سبب پريشاني فکر و اضطراب زن باردار شده و ممکن است موجبات تشديد ترسهاي نهفته وي را فراهم کند.
رخشان با اشاره به اينکه دوران بارداري دورهاي پر تلاطم است، خاطرنشان کرد: مادراني در جهت آسودگي فکر و رهايي از تشويش، اضطراب و آرامش فکري رو به استفاده از مواد مخدر ميآورند.
وي با تاکيد بر لزوم مراقبت ويژه از زنان باردار اظهار داشت: توجه خاص به اين دسته از مادران بايستي توسط کارکنان بهداشتي به ويژه بهورزان به عمل آيد.
کارشناس امورمامايي معاونت درمان با بيان اينکه آموزشهاي همگاني بهداشتي توسط کارکنان بهداشتي جهت ارتقاء سلامت مادر و نوزاد الزامي است، توصيه کرد: جهت ارتقاء سلامت مادران و نوزادان و در نتيجه ارتقاء سلامت و بهداشت جامعه آموزش همگاني در مورد تاثيرات سوء مصرف مواد و به خصوص در بارداري انجام شود.
رخشان در پايان خاطر نشان کرد: زنان بايستي در سنين قبل از بارداري به ترک اعتياد تشويق شوند و با جايگزين کردن مواد مصرفي به مواد با ضرر کمتر پيامد بارداري را بهبود بخشيده و افزايش سطح بهداشت عمومي و سلامت نسلهاي آينده را تضمين کنند.